През пролетта на 2009 година Kia пуснаха новия си модел Soul. Освен популярните реклами със заигравката от името на бранда и хамстерите, компанията целяла да привлече потребителите към сайта на Kia Soul за повече информация и като следваща стъпка директно към дистрибуторите за покупка.

Онлайн сайтът Adult Swim на Turner Broadcasting разработил промоционална кампания в две фази, обхващаща множество платформи – телевизионна реклама, онлайн реклама, игра-томбола, социални медии и PR. Идеята, че потребителите могат да персонализират автомобила според собствения си вкус, била илюстрирана чрез съвместната работа с художника на графити от Атланта Hense. Можете да видите неговото творение тук:


Кампанията генерирала над 53 000 посещения за две седмици, 85 500 души се включили в томболата и 9 200 потребители се абонирали за повече информация за Kia Soul. Кампанията също спечели награда за Best Creative на Promo Pro Awards.

1 comments:

Венцислав каза...

Ей това е много готинко :)

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->