Привличането на посетители и клиенти при отварянето на нов магазин е достатъчно трудна задача. Когато магазинът се намира на 34-та улица в Ню Йорк, изпъкването сред останалите става още по-сложно. За модната марка Esprit обаче, подпомогната от маркетинговата агенция The Rice Co., това не се оказало трудна задача.

Основната идея на промоцията, озаглавена "Love It and Leave It", била всеки посетител да може да пробва тоалет на Esprit (във или на улицата пред магазина) и ако харесат новите дрехи повече от собствените си, да си тръгнат с тях като подарък. Около 300 души се възползвали от възможността, като старите им дрехи били дарени на Армията на спасението. Още 4000 души, които пробвали дрехи, получили ваучър за намаление от 20 долара.

За откриването на физически търговски обекти като магазини е особено важно привличането на голям брой посетители. За целта Esprit раздали около 40 000 покани, които довели 11 000 души в магазина. Те били раздавани от улични екипи на определени хора и бизнеси в околностите и също изпращани на влиятелни хора и по пощата (според пощенския код) на абонати на модните списания, в които марката рекламира. Промоцията била подкрепена още с печатна и външна реклама.

Около 120 души имали кураж да се преоблекат в съблекалните на витрините на магазина, а модели и хора от посетителите взели участие в полу-гол flash mob, като превърнали тротоара на 34-та улица в голяма обща съблекалня, привличайки вниманието на стотици хора:


Официалното откриване било подкрепено и от изпълнение на Мейси Грей.

Видяно в Promo magazine.

2 comments:

oborudvane.magazini каза...

Здрасти, Маги!
Не намерих друг начин за връзка с теб, затова пиша тук. Хареса ми материалът ти "Esprit - как се отваря нов магазин в Ню Йорк" и искам да помоля за разрешение да го публикувам в нашия сайт www.oborudvane-magazini.com. Разбира се ще сложа всички твои идентификации, линкове и пр. във вида, в който пожелаеш. За пример можеш да видиш публикациите на Деница, която също е блогър http://www.oborudvane-magazini.com/view_articles.php?id=34&acatid=118

И поздравления за интелигентно списвания блог!

Поздрави,
Петя

Maggie каза...

Привет :) Може да ползвате поста, но запазете и линка към моя източник Promo Magazine.

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->