Днес Майкъл Стелцнър, създател на сайта Social Media Examiner, който бързо набра популярност, промотиран единствено чрез социални медии, и за по-малко от 5 месеца се превърна в най-добрия блог за малък бизнес в света според Technorati, публикува безплатно резултатите от проучване, което той и колегите му са провели, на почти 1900 души, занимаващи се с маркетинг. Можете да свалите документа оттук: 2010 Social Media Marketing Industry Report - How Marketers Are Using Social Media to Grow Their Businesses.

Организаторите в проучването посочват кои са десетте най-важни въпроса за социалните медии на маркетолозите, колко време влагат в работата си със социалните медии, кои са основните ползи и как работи съотношението "вложено време - резултати", кои са най-използваните инструменти в социалните медии, какви са бъдещите планове на маркетинг мениджърите, какви са разликите между B2B и B2C компаниите при участието им в социалните медии и има ли значение големината на фирмата и други.


Ето и 5-минутно обобщение на резултатите от проучването от самия Майкъл:


Основната идея на доклада е да има по нещо за всеки, независимо дали сте начинаещи в социалните медии, вече имате известен опит или пък сте "гуру". Приятно четене :)

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->