Поредната публикувана презентация от декемврийското издание на конференцията Word of Mouth Supergenius ни среща с Jason Falls, популярен консултант и блогър, човекът зад Social Media Explorer. В рамките на 30-минутна презентация, озаглавена How to Create and Promote Your Blog, Джейсън споделя своите съвети как успешно да промотираме своя личен или фирмен блог, независимо от продукта или услугата, която предлагаме. Лекцията се движи по идеите в книгата на Анди Серновиц Word of Mouth Marketing (която скоро ще дочета и ще разгледам тук):


Джейсън разказва как да привлечем вниманието на хората от нашата таргет група, как да ги ангажираме, да спечелим доверието и уважението на читателите си. Интересен беше и моментът, когато разказва за решението си да отговаря на всеки един коментар в блога си, въпреки големия ресурс на време. Коментирала съм негов пост и наистина той ми написа индивидуален отговор - получи се едно "виртуално ръкостискане": от негова страна да ми благодари за отделеното време да коментирам в неговия блог, а от моя страна да запомня личното отношение.

Ако се интересувате как да привлечете повече читатели и да популяризирате своя блог чрез маркетинг от уста на уста, презентацията на Джейсън ще ви бъде от полза и може да извлечете някоя добра идея.

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->