Преди няколко дни от BlogWell публикуваха друга презентация (вижте тази на Coca-Cola), този път на Стефани Мориц, PR директор в ConAgra Foods. Това е една от водещите американски компании за хранителни продукти с редица популярни търговски марки, за които повечето от нас не са чували :)

На конференцията в продължение на 20 минути Стефани Мориц представя първите стъпки на компанията в света на социалните медии:


ConAgra Foods: Embracing a Social Media Culture, by Stephanie Moritz; presented by GasPedal and the SMBC from GasPedal on Vimeo.

Ето и слайдовете към презентацията:



В началото Стефани разказва с какви въпроси са се сблъскали тя и колегите й при решението да участват в социалните медии и как да създадат взаимоотношения с потребителите, използвайки трите вида медии - платени (TV, Print, Online, Search Media Content), собствени (уеб сайтове, събития, спонсорства, опаковки, промоции, вложки) и заслужени (PR, социални медии, търсене в търсачките по ключови думи). Тази визуализация с триъгълника много ми допадна.



Изобщо - струва си да видите презентацията и слайдовете заради добре илюстрираните процеси по изграждане на плана, въвличането на мениджърите от високо ниво, създаването на коалиции и самото изпълнение, профила на аудиторията, одита на разговорите за бранда.

Стефани завършва презентацията си с case study на търговската марка Healthy Choice, която включва разнообразни и здравословни замразени предястия, основни ястия и пици, пресни миксове, сладолед, хляб, супи. Тя разказва за целевата група, целите на бранда и на навлизането му в социалните медии, използваните тактики и постигнатите резултати. Можете да видите профила на Healthy Choice в Twitter и фен страницата им във Facebook.

Все повече компании виждат възможностите за достигане и ангажиране на потребителите си в социалните медии. Никой не очаква от тях да откриват топлата вода, когато може просто да използват опита на тези преди тях. Затова и Peter Kim е създал Master List - A Wiki of Social Media Marketing Examples с 1500 примера как компаниите използват социалните медии, сортирани по име на фирмата, вид на използваната социална медия, индустрия и държава. Невероятен ресурс. Ето и неговото предложение за маркетинг план за социалните медии от 22 стъпки. Остава само да действаме! :)

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->