И така - след няколко дни чудене моят PIC взе голямото решение да изтегли ипотечен кредит, за да разшири бизнеса си. Понеже ситуацията си е доста сериозна и аз взех решение - да му помогна с каквото мога (надявам се да го направя с много неща). Освен българския вариант на сайта, по който работя, ми хрумна да напиша маркетингов план, основно за да му помогне да се фокусира върху важните въпроси. Освен това ще си имаме заложени цели, които да измерват прогреса, а крайните срокове ще ни помогнат да се стегнем и да постигнем целите. Пък и ще систематизираме на едно място идеите си.

При всички положения е по-добре да имаш що-годе стабилна стратегия, която да приложиш за по-дълъг период от време, отколкото поредица от хитови стратегии на всеки 6 месеца, които си противоречат една на друга. Важното е да можеш да ги различиш.

Прочетох много интересна мисъл в интервюто на Гай Кавазаки с Тим Бери (те говорят за бизнес план, но аз бих го приложила и за маркетингов) - добрият план никога не е напълно готов. Непрестанно се връщаш към него, защото те е грижа за бизнеса ти и искаш да го управляваш по-добре. Защото това не е просто един документ, а самият процес на планиране.

Вече нахвърлих някои неща, утре продължавам и чакам с нетърпение отпуската! :)

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->