Понякога списъкът със задачите е много дълъг - да пиша доста по-редовно в блога, да направя нов сайт, да подобря съществуващ сайт, да си напиша магистърската теза, да прочета големия куп книги, да направя печатна реклама за едно списание, да не позволявам на имейлите да се натрупат и да ме заринат... Трудно е да свършиш всичко. Обикновено вместо да останеш и да се бориш упорито със задачите, се отказваш и се предаваш... Понякога най-добрият начин все пак да направиш нещо е да не си оставиш друг избор. Да си отдаден на крайната цел.

Идеята за изгарянето на лодките е от легенда за велик пълководец, който пристигнал с войските си на вражеска земя и показал на войниците си, че нямат избор за отстъпление, като унищожил единственото средство за бягство - казал им да изгорят лодките. Спори се дали това е бил Александър Македонски, Кортез или Наполеон (или някой друг). Опциите драстично намаляват до две - или побеждаваш, или умираш. Тази степен на отдаденост променя мисленето ти и крайните резултати.

Ето малко customized идеи от оригиналния пост на Duct Tape Marketing Blog:

  • Искате да пуснете нов сайт - платете реклама, която го промотира и ще се публикува след месец или два.
  • Искате да започнете нова работа - работете като луди в настоящата, за да сте в състояние да покажете резултати в новата.
  • Искате да започнете собствен бизнес - започнете да привличате клиенти още сега.
  • Искате да разширите съществуващ бизнес - изтеглете ипотечен кредит (за това повече в следващия пост :))

"Странно е как приоритетите се променят, когато нямате избор. Не се страхувайте да успеете."

Снимката е от stock.xchang

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->