Представлението на Yamato от събота вечер беше фантастично. След края хората слизаха с ексалаторите и по стълбите на НДК и издаваха звуци, наподобяващи свирене на барабани.

Самите изпълнители бяха десет души, три жени и седем мъже, всички доста атлетични. Смениха два тоалета – първо бяха с черни потници и панталони, а във втората част – с червени костюми. Барабаните варираха от съвсем малки (колкото чиния за ядене) до такива с диаметър към два метра.

Координацията им беше страхотна, сигурно са упражнявали изпълнението поне 100 пъти... В общи линии смесваха мощно и драматично барабанене с деликатна музика и хумор. И в двете части имаше изключително забавна интеракция с публиката, която с ръкопляскане допринасяше за крайното звучене на отделни пиеси. Нашите места бяха на партера на предпоследния ред, но се виждаше много добре. Доволна съм и от Eventim.bg - оттам поръчах билетите и ми ги доставиха след два дни в офиса с куриер.

В сайта си Yamato разказват, че обикалят света със своите изпълнения, пропити от идеята, че ударът на барабана, както и ударът на сърцето, е самият пулс на живота. От своето формиране преди почти 13 години, те са свирили пред повече от един милион души и са имали над 1500 представления. Турнето им през тази година включва Словакия, Чехия, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Русия, Люксембург, Франция, Холандия, Белгия, Полша, Дания, Румъния, Гърция, България, Австрия, Германия, Швеция, САЩ и Канада – наистина сериозна програма!

Поддържат нещо като блог (репорт) на турнетата си по години, който е много интересен.

В НДК охраната беше сериозна и имаше случаи на хора, които си тръгнаха, защото снимаха с телефони. Все пак ето части от концерта в Литва от тази година, същият както в София:



Ето и част 2:

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->