И така... доста бързо мина времето и ето че остана само една седмица до нашата екскурзия :) Малко повече за нея - организира се от Мондел-Травел, с автобус е, тръгваме на 20 септември, цената е 685лв.

По програма трябва да отпътуваме от София в 8.00 сутринта и след транзитно преминаване през Сърбия, Хърватска и Словения, да пристигнем във Верона. Следва пешеходна обиколка - площад Бра, свързан с улица Мацини, древноримският амфитеатър Арена ди Верона, площад Ербe, площад дей Сеньори, къщата на Жулиета. Малко свободно време и спим в хотел в околностите на Верона или при езерото Лаго ди Гарда.

На следващия ден закусваме и заминаваме за Френската Ривиера - посещаваме Княжество Монако и неговата Ботаническа градина, Океанографския музей, Катедралата, Двореца на принц Рение. Следва разходка към Монте Карло и най–известното в света игрално казино. После е предвидена панорамна автобусна обиколка по Променад де-з-англе покрай залива на ангелите в Ница. Ще спим в хотел в едно от селищата на Лазурния бряг.

След закуската на следващия ден отиваме в Кан. Програмата там включва разходка по крайбрежения булевард Ла Кроазет с Двореца на Международния филмов фестивал, Алеята на славата и лукзозния хотел Карлтон. Продължаваме за Испания и пристигаме в едно от курортните селища на Испанската Ривиера /Коста Брава или Коста дел Маресме/, разположени до Барселона.

Следващите 4 дни прекарваме в Барселона и Коста Брава или Коста дел Маресме. За Барселона е предвидена панорамна автобусна обиколка, включваща старото пристанище с паметника на Колумб, Ла Педрера, Ла Саграда Фамилия, Националния дворец, хълма Монджуик с “Олимпийския пръстен” (Стадионът, Дворецът на спорта, сградата на Фондация “Жоан Миро”). Следва пешеходна разходка по улица Лас Рамблас, из Готическия квартал и площад Реал. Също посещение на най–големия в Европа Океанографски музей – Аквариума. В курорта имаме доста свободно време, можем да ходим на плаж или да се включим в някои от допълнителните екскурзии.

На деветия ден отпътуваме за Марсилия. Там посещаваме базиликата Нотр-Дам-де-ла-Гард и след това продължаваме за Италия с кратък престой в Сан Ремо. Ще спим в хотел в едно от селищата в Лигурската ривиера.

На следващия ден отпътуваме за Генуа. По план там ще останем 3 часа и ще посетим площад Ферари, църквата Сан Матео и Катедралата Сан Лоренцо. После продължаваме за италианския курорт на Адриатическо море Лидо ди Йезоло. На сутринта ще пътуваме с корабче до Венеция и разгледаме островите в лагуната - остров Бурано и остров Мурано. След това във Венеция разглеждаме площада и базиликата Сан Марко, Двореца на Дожите, Моста на въздишките, моста Риалто с атрактивния пазар. Имаме още малко свободно време и потегляме за България.

Сериозна програма, а :) Особено като за първа екскурзия в чужбина :) Надявам се да изкараме страхотно!

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->