Заедно с новината, че Facebook затваря не особено популярните Facebook Gifts, се появи и първата реализация на истински подаръци в най-голямата социална мрежа. Това са сладоледите във високия ценови сегмент на франчайзинговата верига Cold Stone Creamery. Почитателите на марката могат да посетят страницата им във Facebook или самия сайт на компанията, да платят някое от сладоледените изкушения или другите предложения от асортимента и да го изпратят на приятели в социалната мрежа или на други хора, чиито имейл адреси знаят.

Докато миналата година се изпращаха виртуални напитки, цветя и други подобни (и то на стойност 10 милиона долара), това е първият случай, в който се осъществява връзка между виртуалния свят и действителността с истински подаръци. Сладоледът се получава след предоставяне на уникален номер в някой от 1300-те магазина на Cold Stone в Щатите. Когато изпратите такъв подарък през Facebook, тази активност се публикува на стената в профила ви, така че други приятели да се запознаят с идеята и да се създадат предпоставки за вирусен маркетинг.


За момента специалните номера се въвеждат ръчно, но се планира използване на сканиране на бар кодове и изпращане на смс-и, поради непрекъснато увеличаващото се използване на мобилни телефони.

Кога подобна идея ще се реализира и в България? Бихте ли изненадали ваш приятел във Facebook със сладолед от Jimmy's или бира в Happy Bar & Grill?

Видяно в Promo Magazine. Image used under CC thanks to sea turtle.

1 comments:

Biser каза...

Мерси, че сподели! Не знаех за това. Ще проуча по-подробно. ;)

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->