Днес Seth Godin публикува съобщение за новата си електронна книга, която е създал заедно с над 70 други популярни личности, и блогосферата и twitter гръмнаха. What Matters Now - това е заглавието на книгата от 82 страници, с която Сет се надява да ни даде тема за размисъл, желание и енергия да променим нещата. Можете да свалите книгата безплатно и без попълване на досадни форми.

Всеки от участниците е написал една страница есе под заглавие от една дума или фраза. В това число - Hugh MacLeod (както винаги - оригинален, с облак от изречения, книгата му Ignore Everybody: and 39 Other Keys to Creativity чака в количката ми в Amazon), Elizabeth Gilbert, Jackie Huba & Ben McConnell (споделят интересна история за ролята на хората от еднопроцентовата група при стартирането на един бизнес), Chris Anderson (той разглежда microfactories и революцията в света на атомите, породена от доказаните в интернет методи на работа), Tom Peters (неговата тема е Excellence и нейните 19 Е-та), Daniel Pink, Tony Hsieh от Zappos.com (сравнява бизнеса с покер), Guy Kawasaki (10 неща, които да запомним за евангелистите), Mitch Joel, Gary Vaynerchuk (мислех си, че думата на Гари ще е страст, но той е избрал THNX - в смисъл на "thank you" economy), David Meerman Scott, Chip & Dan Heath (авторите на Made to Stick сега говорят за промяната и как да я осъществим, фокусирайки се не върху слабите страни, а върху това, което вече работи), Aaron Wall (темата на Арън е Expertise и колко е важна обратната връзка), John Moore (за компаниите, които са готови да пожертват един вид клиенти, за да спечелят други), Paco Underhill, Dan Ariely, Penelope Trunk, Tim O'Reilly и много други.

Харесаха ми много от идеите, повечето от тях са сентенцията на предстоящите книги на техните автори. Преди Коледа е най-подходящото време за подобен микс от актуални идеи - просто свалете книгата и я прочетете... И да завърша с думите на John Wood от Room to Read, валидни не само за дървета:

"The best time to plant a tree was twenty years ago. The second best time is now."

1 comments:

pe6o каза...

Една наистина хубава предколедна фиеста от идеи. Благодаря:)

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->