Отдавна исках да прочета тази книга. И ето че малко преди Нова година бяхме отишли до мола да се видим с Деси. Хапнахме в Happy и после влезнахме в голямата книжарница на третия етаж. Там видях издание на "Холивуд пере най-добре" от 2004 година на издателство Панорама БГ (оригиналът е издаден на френски през 1982 г). Авторът е Жак Сегела (Jacques Séguéla) - известен рекламист и един от създателите на известната рекламна агенция RSCG, която впоследствие става Euro RSCG и е петата по големина според Advertising Age.

В книгата Жак Сегела разказва за системата на кинозведите и за нейното приложение в рекламата и брандинга, за работата му по президентската кампания на Франсоа Митеран от 1981 година и с компаниите Manpower, Улит, Ситроен, Дайнърс Клъб и много други, за успехите и провалите на агенцията, интересни факти за Кока-Кола, Марлборо, Хатауей, Л'Ореал, Мишлен... Всичко е написано увлекателно и интересно.

Сегела разкрива и седемте добродетели на марката (вярност към самия себе си, търпеливост, упорство, перфекционизъм, неконформизъм, авантюризъм и вечност) и седемте добродетели на рекламиста (да бъде рекламист, да бъде отговорен, да бъде себеотдаден, да проявява взискателност, да бъде наивен, да бъде пламенен и да бъде обичан).

Ако някой я е чел, ще се радвам да чуя мнение :)

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->