Асоциацията за уеб маркетинг (WMA - Web Marketing Association) е създала за период от девет години Internet Standards Assessment Report. Проучването показва, че сайтовете на ПР агенциите са почти на последно място от всички 97 индустрии. Разгледани са 9 748 сайта, като са оценявани дизайн, иновация, съдържание, технология, интерактивност, копирайт и леснота за използване.

Докато сайтовете на рекламните компании имат отличен дизайн и иновация, сайтовете на ПР агенциите получават ниски оценки във всички области. Най-фрапантната част е получената най-ниска оценка за копирайт - въпреки че точно това е индустрията на ефективната комуникация. Изглежда, че ПР специалистите обръщат повече внимание на разработването на сайтовете на клиентите си, отколкото на техните собствени, които повече приличат на типична брошура.

Приемането на блоговете и другите медийни технологии в сайтовете на ПР агенциите ще направят техните умения за писане по-прозрачни - те не са по-малко важни, дори напротив - трябва да сме в състояние да комуникираме идеи неофициално с човешки глас. Започнете своя блог сега, преди да е станало късно!

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->