Откакто преди месец разбрах от блога на TED за втората презентация на Rory Sutherland, все дебна за видеото. Този път на TED Salon London 2010 рекламният мениджър от Ogilvy продължава първата си лекция от юли 2009 г. и от собствения си опит споделя, че често малките неща водят до големите промени.


По default мислим, че сложните проблеми изискват скъпи решения. Но дали ще става въпрос за солничките от Virgin Atlantic или хитро измислените бутони в асансьора, Рори в неповторимия си стил и хумор показва своята гледна точка и защо всяка организация има нужда от Chief Detail Officer - човек с много власт, но със съвсем малък бюджет.

Другата идея на Рори е добавянето на нова дума в английския - за нещо малко, което би довело до промени в много голям, непропорционален мащаб. Предложения за новата дума можете да дадете като коментар под видеото на сайта на TED, като вече има интересни идеи - Contrivance, Cheffect (Cheap Effect), Design, Practivity - Practical Efficiency/Activity.

Интересни 12 минути!

1 comments:

Петър каза...

Пуснах си видеото 3 пъти като го видях, да не споменавам предишното му. Много ми хареса като каза че това, което определя поведението ни и нагласите, не произтича от степента на разходите и силата, с която са прилагани. Просто в тези малки детайли трябва лично отношение, което да се дистанцира от безличността/материята/корпоративната атмосфера. Малко романтични му бяха примерите за банката, но се вписва с неговия личен contrivance :)
Дума: smaints - small but giant или simple marketing interactive solvers.

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->