Вчера сестра ми ми каза за играта на Volvo - Преследването. Добре, че беше тя - определено има смисъл от word of mouth маркетинг. Та идеята е следната - играчите преследват скрито съкровище през седемте морета. Решават се общо 22 пъзела, всеки от които разкрива координатите (географска ширина и дължина) на следващата точка. Най-бързият участник ще стигне до съкровището, което се намира някъде на дъното на океана. Наградата е ковчеже със злато на стойност 50,000 долара и чисто ново Volvo XC90.

В играта могат да се включат участници от 22 държави, между които и България. Първият участник от всякака държава, решил пъзел номер 21, става финалист и заедно с първенците от останалите 21 държави се бори пръв да реши последната загадка. Играта стартира следобед на 4 май, но нови участници могат да се включват до 29 май.

Та снощи започнах да мъдря играта. Първият пъзел представлява нещо като карта със стрелка, на която е отбелязана северната страна. Като се завърти картата, стрелката също се върти и открива цифрите, които ще формират координатите. Решението е да се комбинират първите четири цифри преди буквата N и след това останалите четири. По този начин правилният отговор става 2231 N 8135 W. Обаче сайтът не иска да го приеме за верен. Един час го мъчих. Най-накрая пробвах да отворя директно URL-а http://thehunt.volvocars.net/bg/2231N8135W и то взе, че проработи.

Иначе повечето отговори ги има в интернет. След решаването на първите четири пъзела трябва да се разходите до някое от представителствата на Volvo или МОТО-ПФОЕ в страната, за да вземете декодер с пиратски код, който е необходим за продължаването на играта. Успех на всички!

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->