Вие сте производител на почистващи препарати и се чудите как да привлечете вниманието на потенциалните потребители? Екологичната марка Mrs. Meyer е намерила забавно и оригинално решение, обвързвайки се с организацията Clean City Coalition по време на Шоколадовия фестивал в Сан Франциско.

За целта хората от агенцията Mono са преобразили фонтана на площада Ghirardelli в кухненска мивка, пълна с гигантски съдове, огромен макет-опаковка на препарата Clean Day, гъба за миене и хиляди мехурчета - всъщност балони с мостри на продукта. За всеки взет балон от Mrs. Meyer ще дарят по 2 долара на Clean City Coalition за почистване и разкрасяване на града. Идеята била да се създаде събитие за раздаване на продуктови мостри, което да е ненатрапчиво и да ангажира потребителите повече от обикновено. Ето какво се получило:



Откриването на точния фонтан отнело доста време, тъй като трябвало да отговаря на доста изисквания - да е достатъчно малък, за да пресъздаде илюзията за преливаща мивка, без да са необходими твърде много балони, но и да няма статуя по средата. Събитието се провело на 11 и 12 септември и генерирало над 3500 долара дарение от взети балони. Това са над 2000 балона и за организаторите си било цяло предизвикателство на всеки 4-5 минути да пълнят мивката с нови "мехурчета". Балоните били направени от екологичен разграждащ се материал и понеже трябвало да се спукат, да се вземат мострите на продукта, имало почистващи екипи, които се грижели за чистотата около фонтана.

Източник: Promo Magazine

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->