Все по-често се убеждаваме колко е важно един бранд да има завладяваща история, която да разкаже на потребителите си и да им покаже своята индивидуалност и автентичност. Когато става въпрос за уиски с над 150-годишна история, изпълнена с приключения, тази задача изглежда лесна :)

Canadian Club е канадска марка уиски, позната и като C. C., която се произвежда от 1858 година. Canadian Club е създаден от Hiram Walker като престижна марка отлежал ликьор, а един от най-големите клиенти на дестилационната фабрика по време на Сухия режим бил самият Ал Капоне. В момента Canadian Club е част от портфолиото на Jim Beam.

За първи път през 1967 година от Hiram Walker & Sons пускат рекламната кампания "Hide A Case", с която приканват любители на марката да търсят сандъци с уиски Canadian Club, скрити на екзотични места в цял свят. За упътване служели умело скрити в печатните реклами улики, които участниците трябвало да разгадаят. Първата кампания завършила през 1971 г. и сандъци били открити в планината Килиманджаро в Танзания, при водопада Анхел (Ангелския водопад) във Венецуела, из Швейцарските Алпи и т.н. Втората част на кампанията продължила от 1975 до 1991 година, като този път местата били по-лесни като националния парк Долината на смъртта в Калифорния, Големият бариерен риф и покрива на небостъргач в Ню Йорк.

Тази година кампанията стартира за трети път и включва онлайн игри, видео конкурс и търсене на съкровището "на живо". От първоначално скритите 22 сандъка, 16 са намерени и сега се търси един от 6 - на места като Северния полюс, територията на река Юкон, острова на Робинзон Крузо, Спокойното езеро (Lake Placid), място в Африка, където д-р Дейвид Ливингстън срещнал сър Хенри Мортън Стенли, Лох Нес.


Въпреки че играта е само за жители на Щатите и Канада, идеята е интересна и реално това е една от най-продължителните кампании в историята на производството на спиртни напитки. Желаещите да участват трябва да са съответно над 21- и 19-годишна възраст и могат да се регистрират, за да бъдат избрани за едно от осемте места в експедицията.

От 17 май в продължение на 6 седмици участниците ще трябва да преминат изпитания, в които да използват изобретателността, интелекта и пъргавината си, за да спечелят точки и да преминат първи кръг. Успелите да се доберат до втори кръг ще трябва да направят видео, в което да обяснят защо точно те трябва да бъдат избрани за експедицията. След това измежду 30-те най-добри клипа чрез комбинация от подбрано жури и онлайн гласуване ще бъдат селектирани четирима канадци и четирима американци. През април 2011 г. тези осем състезатели ще се отправят в неизвестна посока и ще се борят помежду си в опит да открият един от скритите сандъци Canadian Club, а победителят ще получи награда от 100 000 долара.



Видяно в Promo Magazine.

1 comments:

Стефан Русев каза...

Страхотна история.
Направо съм очарован от идеята.
Браво на маркетинг отдела.

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->