Преди време от Inbound Marketing University съобщиха, че отменят фиксираните периоди, в които можете да се явите на теста за Inbound Marketing Certified Professional. От края на март изпитът (50 въпроса за 50 минути) е достъпен по всяко време и резултатите се получават до два дни.

Точно преди първия изпит преди около година бях писала за IMU, но да припомня, че това е безплатна програма за обучение по маркетинг, която се организира от маркетинговата компания Hubspot и се състои от 16 едночасови онлайн урока. Над 1300 души са преминали успешно теста и ето какво казват самите участници за програмата:



16-те урока са презентирани наистина от най-добрите в областта на интернет маркетинга: Chris Brogan, David Meerman Scott, Rand Fishkin от SEOmoz, Mack Collier и Ann Handley от Marketing Profs, Todd Defren от SHIFT, Avinash Kaushik, Mitch Joel, ,Gary Vaynerchuk, Lee Odden и други.

Inbound Marketing University Certification Program

Всеки от уроците съдържа множество съвети и тактики, които можете да започнете да използвате веднага. Имайки предвид и ограниченото традиционно преподаване на маркетинг във висшите учебни заведения, IMU ви дава възможност да се запознаете безплатно (в замяна на няколко часа от времето ви) с тенденциите в интернет маркетинга и социалните медии. В курса се разглеждат теми като как ефективно да пишем блог, какво е важно при оптимизацията за търсачки, как да изградим общност, как да използваме Twitter, Facebook и LinkedIn за бизнес цели, как да правим успешен вирусен и имейл маркетинг и много други.

Последната идея на Hubspot е да предложат професионално изготвените презентации (във видео и слайд формати) на преминалите изпита, които да ги използват за обучение на други предприемачи, колеги, маркетолози, студенти.

Ако още не сте гледали презентациите, надявам се да откриете в тях идеи, които ще са ви полезни :)

3 comments:

Mike Ramm каза...

За съжаление, сайтът го затвориха поради обвинение в нарушаване на търговски тайни. Явно някой им е завидял и е решил да ги унищожи.

Maggie каза...

Да, сега проверих - промяната е от вчера. Явно имат някаква нова идея (сигурно да промотират хората, които искат да ползват техните материали и да предлагат обучение по inbound маркетинг) и пренасочват хората към Ning-общност на Captain Inbound Agency и то срещу име и имейл адрес.

Mike Ramm каза...

В крайна сметка се оказа, че е някаква игра и няма никакви юридически проблеми. :-)

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->