Спомняте ли си чаровния Джаред Лето? Освен актьор, той е и музикант - свири, пее и пише песни в рок групата 30 Seconds to Mars, основана от брат му Шанън Лето през 1998 година.

За издаването на новия си албум This is War, групата решава да използва 2000 снимки на феновете си за обложка на дисковете. Резултатът е 2000 различни версии на албума, на всяка от които има различна снимка на някой от феновете - от обикновени хора до известни личности като Конън О'Браян. Албумите били разпространени на случаен принцип в магазини по цял свят.

Феновете толкова се запалили да открият своя персонализиран албум, че дори един от тях, който живеел в Чикаго, открил "лицето си" във Франция и уредил да му го изпратят. Естествено, има ги и редовните ексесии с продажбите в ebay - друг фен платил 2500 долара за албума с неговата снимка.



Освен оригиналния начин да благодарят на феновете си, момчетата от 30 Seconds to Mars получили и бонус - било сигурно, че поне 2000 души ще си купят албума, а няма да го свалят от някой торент. Идеята Faces of Mars се оказала наистина успешна и бандата се надява да повторят успеха с преиздаването на This is War.

Ето и едно видео по въпроса :)

Image source: Jared Leto

2 comments:

Bla каза...

Музика без грам вдъхновение. Sorry, просто са lame.

Анонимен каза...

Ако това е музика без вдъхновение, то не знам какво е... Преди да пишеш глупави коментари, поразтърси се малко, заинтересувай се. ;)

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->