От 1997 г. насам Red Bull правят изложби на творби на техни фенове в целия свят - събитието се казва Art of Can. Хората могат да участват със скулптури, картини, 3D модели, видео, дрехи или произведения на модерното изкуство - каквото им хрумне, без ограничение във възрастта и професията. Единственото условие е да са направени от кенчета от енергийната напитка.

Предишни години Red Bull са провели такива събития освен в различни градове в Щатите, и в Нова Зеландия, Австрия, Германия, Холандия, Швейцария, Обединеното кралство и Южна Африка.

Тази година изложбата е била октомври месец във Вашингтон и жури е избрало 56-те участника. Освен студенти и промишлени дизайнери, измежду тях имало и търговски представители и учители. Имайки предвид града, където се провежда събитието, една от творбите дори представя символите на двете основни партии - демократите и републиканците, съответно магаренце и слонче, открили общ интерес в лицето на енергийната напитка.

Използваните кенчета в даден експонат варират от едно до 4000. Ето как изглеждат наживо с реалните им размери:



Art of Can е чудесен начин за Red Bull да провокират творческите способности на своите клиенти, използвайки вече ненужната опаковка на продукта.

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->