Само след няколко часа ще празнуваме настъпването на новата 2010 година. В началото на всяка година си даваме обещания, правим списък, поставяме си цели - кои са нещата, които искаме да постигнем. В резултат на положените усилия, част от тях се случват, други - не съвсем.

Като обмисляме целите си за 2010-та, може да приемем и конкретна дума, която да ги олицетворява - например думата на Тара Хънт е achieve, а една от трите думи на Крис Брогън - екосистеми. Мислейки за целите като за процес, разумното им и дълготрайно изпълнение (например да пишем в блога, да правим упражнения и т.н.) би било например един или два пъти в седмицата, а не всеки ден. При неуспех в ежедневните усилия рискуваме да се отчаем и да зарежем всичко.

Другият важен съвет е да не се втурваме да реализираме всички цели едновременно, а например по една на месец или на два месеца. Основната идея е да раздробим голямата цел на малки и по-лесно изпълними задачи, които да атакуваме смело :) Не трябва да забравяме и наградата, с която ще се зарадваме при всяка достигната цел.

Чудесен блог в тази връзка е Zen Habits на Leo Babauta.

Ето и едни котешки цели за забавление:



Весело посрещане на Новата 2010 година!

Images used under Creative Commons from Christopher Chan.

1 comments:

MadWizard каза...

Честита нова 2010!
Много здраве, много щастие и много успехи!

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->