Миналата седмица попаднах един след друг на два блога (блогът на Brains on Fire и този на Rohit Bhargava - Influential Marketing), които коментираха thefuntheory.com - състезание, спонсорирано от Volkswagen Швеция.

Идеята на сайта The Fun Theory е, че "нещо толкова просто като забавлението, е най-лесният начин да се промени поведението на хората към по-добро" - било за самите тях и здравето им, за околната среда или за нещо съвсем различно. Всеки може да участва и да изпрати своята идея. За популяризиране на състезанието рекламната агенция DDB Stockholm е създала три клипа, гледани общо над 12 милиона пъти в Youtube (какъв резултат за два месеца!):

Стълбище - пиано



Най-дълбоката кофа в света - само за един ден е събрала 31 кг (75%) повече буклук в сравнение с най-близката обикновена кофа



Аркадна игра със стъклени бутилки



Състезанието се провежда за периода от 1 октомври до 15 декември с голяма награда от 2500 евро. Жури от 4 души ще определи победителите, сред които вече има интересни предложения - състезание с бягащи пътеки и велоергометъри и Pinball игра на спирката на автобуса. След като се обяви победителят, Фолксваген ще предложат на нов сайт тяхното решение на теорията на забавлението чрез технологиите им за опазване на околната среда и автомобилите, които произвеждат.

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->