Ето един оригинален и забавен начин да покажеш себе си:



Концепцията е супер и наистина е хубаво да видиш кандидат за работа, който е вложил време и идеи да създаде подобно "представяне". Видеото е направено по повод интервю в IDEO и за по-малко от месец е видяно над 14 хиляди пъти в Youtube. Ето и блога на Beau.

(от brand flakes of breakfast)

След поредната пауза в постовете на този блог, пак ме налегна мотивация... Предлагам три интересни презентации в хронологичен ред, озаглавени What's next in...

What's next in Marketing & Advertising

Пол Исаксън (Paul Isakson) е стратегически партньор в space150. На 23 март той публикува в своя блог презентация на тема "Какво следва в маркетинга и рекламата", която е споделил с колегите си в space150 на специалните им сбирки What's next, които се провеждат веднъж в месеца и където колегите разказват какво ги интересува и мотивира. Неговата презентация е изпълнена с цитати и примери, а и чувството за хумор в началото не е за подценяване.

Идеята за сътрудничеството между компаниите, техните рекламни агенции и потребителите ще доведе до по-добри търговски марки е показана като кулминация на новия маркетинг, както и водещата роля, която всичко digital ще играе в него. "Modern Marketing = Making People's Lives Better"


Презентацията доста бързо се разпространява, хората я препращат на свои познати и колеги и така се появява

What's Next In Media

където Нийл Перкин (Neil Perkin) създава своята версия като допълнение на оригиналната презентация на Пол Исаксън.


What's Next In Advertising - from advertising to marketing

Ето и интерпретацията на Уве Гътшоу (Uwe Gutschow) и Дон Лонгфелоу (Don Longfellow). Според тях рекламата трябва да се промени (от това да прекъсва и води до раздразнение) в нещо, носещо стойност. "Трябва да създаваме маркетингови решения, не реклами."


Ако тази тема ви е интересна, можете да прочетете всички постове и коментари на авторите:

Бъдещето на маркетинга и рекламата
Бъдещето на рекламата е дизайна
Бъдещето на маркетинга и рекламата (redux)
What's Next In Media
Какво следва за рекламата - от реклама към маркетинг

Кога: 16 Юни 2008 г. /понеделник/ - 15.30 ч.
Къде: София, бул. Драган Цанков 36, Интерпред, зала „София"
Колко: 69 лв. с ДДС

Ето и самото писмо-покана, което получих вчера, написано в стила на книгите на лектора:

Имате ли планове за 16 Юни от 15:30 до 17:30?

Не отговаряйте още.

Първо прочетете защо питам и Ви обещавам, че ако имате интерес в областта на маркетинга, искате да имате успешна кариера и печеливш бизнес със сигурност ЩЕ направите всичко възможно да СТЕ свободен.

Нека обясня.

На 16-ти юни, за първи път, един от най-големите световни маркетингови експерти ще посети България. Ще бъдете ли там да го видите и да научите нови неща от него?

В своята 90 минутна лекция “Тайното оръжие, което ме издигна от банкрута до милионите” той ще разкрие най-важните тайни на успеха – какво работи, какво не и защо.

За кого говоря?

Неговото име е Дрейтън Бърд. Може би сте чували за него или сте чели негови книги.

Легендата в рекламата, покойният Дейвид Огилви казва за него: “Той знае за директния маркетинг повече от всеки друг на света. Книгата му по темата е чисто злато. Неговите лекции са не само полезни, но и изключително забавни”

Сър Мартин Сорел, основател на WPP твърди: “Светът е пълен с хора, имали щастието да се учат от Дрейтън Бърд”

Дрейтън има повече от 45 години опит в директния маркетинг.

В областта на директните продажби той е създавал, рискувал и понякога губел собствени средства за какви ли не продукти и услуги: от фитнес центрове, през басейни до перуки...

Като творчески директор е работил за четири от петте най-големи рекламни групи в света, включително творчески директор на Ogilvy Direct за цял свят.

Като авторитет в областта на дирекния маркетинг е аплодиран в Европа, САЩ, Китай, Индия и Австралия

Като автор книгите му са преведени на 15 езика.

Като преподавател и лектор досега е обучавал, вдъхновявал и подготвял хора в 45 страни.

Тук можете да научите повече за Дрейтън Бърд.

Независимо с какво се занимавате, той най-вероятно вече го е правил или се е провалял с него. Да, провалял се е, но за разлика от повечето гурута, ще Ви каже защо, за да Ви спести евентуалния неуспех.

Неговите лекции са забавни. Той ще изпита Вашето познание по директен маркетинг с няколко хитри теста. Гарантирам Ви, че ще се изненадате и ще получите безценни съвети как да успеете във Вашия бизнес и кариера.

Той ще Ви разкаже забавни истории за грешките, ще Ви покаже как да ги избягвате... и най-важното - ще получите безценни знания.


Не пропускайте “Тайното оръжие, което ме издигна от банкрута до милионите” –
Вашата възможност да се срещнете с Дрейтън Бърд при неговото първо посещение в Бъгария.

Сега, за първи път, той изнася лекция в София, на 16-ти Юни от 15:30. Искате ли да се срещнете с него и да присъствате на лекцията му?

Нека Ви кажа още нещо.

Той е изключително зает. Само за последните 2 месеца е преподавал в 5 различни държави.

Хората си резервират срещи с него няколко месеца по-рано и плащат много пари за подобен шанс. Като казвам много, наистина имам предвид много. Часовата му ставка за бизнес консултация започва от 1000 долара.

Но имам и добра новина. Няма да се налага да си резервирате час месеци по-рано, нито да плащате 1000 долара или други огромни суми, за да се срещнете с него. На път сте да направите една от най-изгодните сделки в живота си.

Присъединете се към “Тайното оръжие, което ме
издигна от банкрута до милионите” почти безплатно!

Да, това е вярно!

Българската асоциация за директен маркетинг (БАДМ) работи с Дрейтън по много важен проект и успях да го убедя да дойде в София и да изнесе безплатна лекция. Цената, която ще заплатите е изключително ниска и покрива единствено нашите директни разходи, полета и нощувката на Дрейтън.

И действително имам предвид ниска цена – само 69 лв. с ДДС,

НО има една подробност.

Както виждате, убедих Дрейтън да дойде. И от своя страна му обещах да му осигуря най-голямата и най-добрата публика, която някога е виждал.

Ще ми помогнете ли да не го разочаровам?

Както се досещате, единственият начин да не го разочаровам е да се опитам наистина да събера най-голямата и най-добрата публика.

Затова имам нужда от Вашето съдействие.


Като за начало, моля, използвайте приложения талон и запазете своето място на лекцията.

Има и още нещо, за което наистина имам нужда от Вашата помощ.

За да дадем на Дрейтън това, което му обещахме, искам да Ви помоля да препратите този е-мейл на всички Ваши колеги, както и на хора, които предполагате, че могат да се заинтересуват. Но, моля, направете го сега.

Преди всичко запазете Вашето място. Не забравяйте, че са ограничени.

Имате думата ми, няма да бъдете разочаровани.

Също като Вас, ане съм се срещал лично с Дрейтън. Преди да го поканя събрах малко информация. Не съм се съмнявал, че е отличен професионалист, но исках да се уверя, че също така е и добър лектор. Някой, от който можете да научите нещо и същевременно да се забавлявате.

На последната му лекция в Хърватия миналия месец – 98% процента от присъствалите оценяват представянето му като отлично, а останалите 2% като много добро. Само вижте по-долу какво казват за него други хора, посетили лекциите му:

“Сто процента от присъствалите на лекцията споделиха, че ще я препоръчат на своите колеги”.
Лиза Драпкин, Америкън Експрес, Ню Йорк

“Това беше страхотно, всички бяха напълно екзалтирани, когато приключи... 48 часа след това аз държах в ръцете си два отлични текста от хора, които никога през живота си не бяха писали”.
Роуан Гормли, основател на Върджин Уайнс

“Искам да благодаря за най-впечатляващата презентация”
Срикумар Рао, Университетски преподавател, Columbia Business School, Ню Йорк

“Дрейтън Бърд не те учи - той те вдъхновява. Един ден, прекаран с него, е сравним с месец с повечето други професионалисти”.
Род Пулен, Управляващ директор, Batey Advertising Singapore

“Научих повече от 30 минутната ми среща с Дрейтън Бърд в сравнение с шест дневния маркетингов курс, в който участвах”.
Старши Мениджър Маркетинг, Ксерокс Великобритания

Искате ли вие също да бъдете “обучаван” и “вдъхновяван”?

Ако да, не отлагайте. Изпратете приложения талон за участие сега на е-маил office@intercontactbg.com или се обадете на тел.: 02/986 88 55; 0895 47 47 76

Наистина, възможности като тази не се появяват всеки ден. Вие ще се срещнете и ще бъдете обучаван от един от водещите световни маркетингови експерти на цената на една вечеря в ресторант.

Ако не дойдете на 16-ти юни ще съжалявате, обещавам Ви.

Запишете се сега.

Нека това бъде следващото нещо, което ще направите.

Днес ми е ден за размисъл дали да ходя или не. Между другото - имаше грешка в имейла за контакт, но съм я поправила. Явно първо ще попрочета нещо от сайта и блога на Дрейтън Бърд и тогава ще реша. А вие?

PS: Формата за записване можете да си изтеглите оттук.


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->