Когато потребителите вземат маркетинга в свои ръце и създават реклами за теб, знаеш, че имаш страхотен бранд. Ето една потребителска реклама на Apple iPhone, пусната в Youtube:



208,000 views... Има още много реклами с още повече посещения (виж Related).

Още като видях презентацията на Стив Джобс от Macworld 2007 (която е просто невероятна!!! за пореден път нагледен урок как трябва да се презентира), където за първи път представи iPhone, си казах - трябва да го имам, само да дойде в България! По принцип изобщо не съм фенка на мобилните телефони - карала съм с един Siemens в продължение на 3 години, докато накрая не започна сам да се изключва. Но като видиш дизайна и фийчърите на iPhone... просто полудяваш... много е секси :)


Изглежда все едно е телепортиран от бъдещето. Останалите марки мобилни телефони са си просто... телефони. Екранът на iPhone-a е огромен - 3,5 инча, 480 на 320 пиксела, 160 точки на инч, което го прави да изглежда с висока резолюция... Мулти-тъч опциите пък са просто завладяващи - първите хора, които са го купили в деня на примиерата на 29-ти юни, не само, че са се редили на опашка, но и цяла нощ не са спали, за да го разглеждат и да си играят с него. Като му дойде времето, аз мисля направо да си взема отпуска :)

Четири гигабайтовата версия струва $499, а 8GB - $599 в Щатите. Каква цена ли ще му сложат тук?! Единственото, което ме притеснява е изключителните права на провайдъра, в Америка това е cingular / AT&T, а някъде четох, че Vodafone преговарят за правата за Европа. Което значи, че партньорът на Vodafone в България е Мобилтел, което хич не ме кефи... Друг вариант е Deutsche Telekom.

Целта на Стив Джобс е да завземе 1% от пазара на мобилни телефони за 2008 - първата година на пазара за iPhone. Това според прогнозите се равнява на 10 милиона телефона. Все още няма обявени цифри от Apple за продажбите през уикенда, но прогнозите са превишени поне двойно - според анализаторите от Goldman Sachs продажбите са били 700,000 броя, а според тези от Piper Jaffray - 350,000 броя. И в двата случая излиза, че целта на Apple ще бъде постигната предсрочно - за 40 дни (в идеалния вариант и то само в Щатите)?!?

Искам iPhone!

Публикуване на коментар


Ако попадате за пръв път в този блог и ви е интересно, можете да се абонирате с RSS четец или с имейл в полето отстрани ->